Влошената ситуация в германския производствен сектор бута икономиката все по-близо до рецесия. Предупрежденията за тежкото положение на индустрията продължават да се натрупват, показва изследване на института Ifo.

Очакванията на бизнеса в най-голямата икономика на Стария континент паднаха до най-ниското си ниво за последното десетилетие, като най-мрачни са изгледите на мениджърите в индустрията.

Според Ifo, "има само една посока: надолу".

В понеделник доклад показа, че заетостта на заводите намалява с най-бърз темп за последните десет години. Ориентираната към износа икономика поема удари по няколко фронта, включително забавяне на световната икономика и търговското напрежение до проблеми в ключовата за нея автомобилна индустрия.

SAF Holland, която произвежда части за камиони край Франкфурт, заяви във вторник, че продажбите ѝ най-вероятно ще паднат тази година заради влошаващите се икономически условия в Европа, Китай и Индия.

Непрестанните лоши икономически новини свалиха еврото под $1,10 - до най-ниското му ниво от средата на 2017 г.

Макар икономиката на Германия да се свива през второто тримесечие, все още има причини за надежда. Безработицата е на рекордно ниско ниво, а сектор услуги продължава да расте.

Забавянето на автомобилното производство в Германия ще "изпрати" ли криза в Източна Европа?

Забавянето на автомобилното производство в Германия ще "изпрати" ли криза в Източна Европа?

Регионът на ЦИЕ е вторият най-важен за сектора след икономика номер 1 на континента