Мястото където живеете в Съединените щати има значение, когато става дума за изплащане на дълг по кредитни карти.

Средно на домакинство в Ню Мексико отнема почти два пъти по-дълго, за да изплати дълга си по кредитна карта, в сравнение с домакинствата в Масачузетс, според нов доклад на CreditCards.com. Ню Мексико има най-високата тежест при изплащане на дълг по кредитни карти от всичките 50 щата, а Масачузетс е най-ниската.

Разликата се дължи на връзката между дълга и дохода, твърди анализаторът от CreditCards.com Тед Росман в доклада. "Щатите, в които местните жители дължат най-много по кредитните си карти (Аляска, Вирджиния, Тексас, Мериленд и Кънектикът), не са сред петте най-висока тежест по задълженията, защото средните им доходи за домакинствата са по-високи", каза той. "Проблемът за хората, които живеят в Ню Мексико, Луизиана, Западна Вирджиния, Алабама и Арканзас, не е само колко дължат, а колко по-ниски са приходите им в сравненителен план."

В Ню Мексико на едно домакинство, което има среден годишен доход от 46 744 долара, ще му отнеме почти 1,5 години, за да изплати средния за щата дълг по кредитна карта за домакинство от 8 323 долара, използвайки препоръчителната стратегия за заделяне на 15% от доходите за изплащане на дълг. Ако следва този съвет, типичното домакинство в Ню Мексико ще завърши дължейки 1 320 долара лихва по кредитния дълг, натрупани докато го изплаща.

Освен Ню Мексико, южните щати имат най-високата тежест на дълга, установяват CreditCards.com. Луизиана има втората по-голяма тежест (средно отнема на домакинствата 17 месеца, за да изплатят 8 110 долара дълг по кредитната карта), следвана от Западна Вирджиния, Алабама и Арканзас.

В сравнителен план, на типичното домакинство в Масачузетс, което получава средния доход от 77 385 долара, ще му трябва само девет месеца, за да изплати средния дълг по кредитна карта от почти 8,000 долара, ако последва 15%-овото правило за изплащане. Други щати, в които на жителите им е по-лесно да изплатят балансите си включват Уисконсин, Минесота, Юта и Хавай.