Цената на фючърсите на горещовалцуваната стомана, използвана при производството на камиони, тежки машини и други индустриални пособия, достигнаха рекордно висока стойност в началото на седмицата, предаде Zero Hedge.

Стоманата с доставка през юли на Нюйоркската стокова борса се покачи до 1801, което е ръст от почти 1%.

Горещовалцуваната стомана се използва в селското стопанство и оборудването за тежки машини поради високата си якост и ковкост. Цените на неблагородните метали, като мед, желязна руда и други метали, също се повишиха от допускането, че разходите за инфраструктура за обновяване и разширяване на железопътни линии, магистрали и мостове ще увеличат търсенето.

Главният инвестиционен директор на UBS Global Wealth Management заяви, че общият размер на инфраструктурните разходи може да бъде по-голям от двупартийния компромис.

"Това е сценарий, за който все още не смятаме, че пазарите оценяват напълно, и по този начин би могъл да осигури заден вятър за търговията с рефлации, ако инерцията за двуконтролна писта нарасне", каза Марчели.

S&P Global Platts отбеляза, че непрекъснатото затягане по веригата на доставки на стомана в САЩ и другаде може да доведе до по-високи цени, ако се приемат разходи за инфраструктура.