Биткойнът се държи стабилно в средата на седмицата, след като почти не се е преместил от пазарната цена от $19 100 през последните 24 часа и според крипто експертите е малко вероятно да видим много повече ценови действия от него в краткосрочен план. Ethereum изглежда малко по-активен, след като цената му се увеличи с около 1,3%. В момента очакванията са да премине линията от $1300. Въпреки това обаче той остава под т. нар. линия на подкрепа.

Най-добрите движещи се алткойни през последните 24 часа включваха HT токена на Huobi Global, който поскъпна с още 20% след новината за придобиване на мажоритарен дял от About Capital Management. Пазарната капитализация на HT отново влезе в "елитния клуб" от $1 милиард за първи път от юни месец насам.

В биткойн или в имоти – коя алтернативна инвестиция да изберете?

В биткойн или в имоти – коя алтернативна инвестиция да изберете?

В какво е силата на алтернативните инвестиции, може да разберете на инвестиционен форум

Hedera (HBAR) - блокчейн мрежа с пазарна капитализация от $1,47 милиарда, също се представя добре с рали от 9%, проектите за децентрализирано финансиране (DeFi) Convex Finance и MakerDAO също се представят доста добре.

Алткойните в низходящ тренд тази сряда включват APE токена на Bored Ape Yacht Club -8,5%, Stella (XLM) на -4,8%, децентрализираната борса Uniswap  -3,6% и ATOM токена на мрежата Cosmos -2,2%.

Общата глобална пазарна капитализация в момента възлиза на $923 милиарда.

В началото на октомври Европейският съюз удвои предишните санкции срещу Русия, които ограничиха трансакциите с биткойн и криптовалути, което на практика доведе до пълна забрана за всички трансакции. 

"ЕК приветства приемането на осми пакет от тежки санкции срещу Русия заради нейната агресия срещу Украйна", обявиха от Европейската комисия.

Ограничените по размер преди време трансакции между руски биткойн портфейли и доставчици на услуги от ЕС сега вече са напълно забранени. Това означава, че всички биткойн и криптовалутни портфейли, сметки и попечителски услуги в Русия са забранени. Предишните санкции включваха възможност за трансакции на стойност до €10 000.