Динамиката на долара се нормализира в началото на валутната търговия в четвъртък. Американската валута се държи над минималните нива, до които бе спаднала по-рано през седмицата, докато инвеститорите очакват изхода от първия тур на президентските избори във Франция.

Индексът на долара спрямо кошницата от 6-те основни валути конкуренти, леко се понижава сутринта до 99,709 пункта, но отскочи от минималните 99,465 пункта, отбелязани във вторник.

По отношение на японската валута доларът нараства с 0,1 процента до 108,99 йени, отдалечавайки се от петмесечните дъна, достигнати в понеделник.

Еврото расте с 0,14 процента до $1,0724 и, както се очаква, ще търгува вяло преди неделните президентски избори във Франция.

Центристът и проевропейски настроен кандидат Емануел Макрон продължава да бъде фаворит за президентската надпревара, но социологическите проучвания не могат сигурно да предскажат изхода от гласуването на първия тур в неделя.

Инвеститорите, како и преди, се съмняват в способността на новата администрация на Доналд Тръмп да проведе в близко време обявената фискална и данъчна политика в САЩ.

Британският фунт стерлинг се покачва с 0,2 процента до $1,2797, като преди това бе достигнал шестмесечен пик след призива на Тереза Мей за нови парламентарни избори преди преговорите за Brexit.