Пощенска банка получи потвърждение за по-високия кредитен рейтинг, присъден й от международната рейтингова агенция „Фич" (Fitch Ratings), съобщиха от банката.

Рейтингът на банката за дългосрочните й задължения става BBB+, за краткосрочните съответно F2, а индивидуалният рейтинг e повишен на C/D.

Припомняме, че оценките за кредитоспособността на финансовия трезор бяха повишени още в средата на август.

За дългосрочните си задължения Пощенска банка получи положителна перспектива вместо стабилна, а по останалите рейтинги оценката на Пощенска банка се запазва стабилна.

Така рейтингът на банката по дългосрочните задължения става по-висок от този на страната, който в момента е ВВВ.

„Повишаването на индивидуалния рейтинг на Пощенска банка е отражение на принадлежността й към международната финансова група EFG Group, както и на стабилността и доброто име на основния й акционер Eurobank EFG, съобщи Франческа Вашимино, помощник-директор във „Фич Файненшъл Инститюшънс Груп".

Опитът на Пощенска банка в сферата на управление на риска и продуктовото развитие, а също така и постоянно нарастващите инвестиции в областта на клоновата мрежа и кредитирането на дребно, също дават положително отражение върху покачването на индивидуалния кредитен рейтинг на банката", добави Вашимино. 

Пощенска Банка е една от водещите универсални банки в България. През 2005-2006 година финансовата институция инвестира усилeно в развитие на информационните технологии, човешки ресурси и клонова мрежа, като за периода са открити и реновирани над 60 клона в цялата страна.