Остават броени дни до тазгодишното издание на ексклузивния мултиплатформен проект "Ин%лацията - уравнения и решения". На 17 октомври в Гранд Хотел Милениум ще се проведат няколко експертни дискусии, обхващащи финансовия, банковия, инвестиционния и данъчния сектор. Проектът на Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR ще даде трибуна на 14 лектори - утвърдени лидери на водещи компании, експерти в сектора и преподаватели. Модератор в тазгодишното издание и събеседник на експертите ще бъде Петър Илиев - водещ на предаването "Мoney.bg" по Bulgaria ON AIR. Събитието е отворено за лимитирана аудитория, а билетите за присъствие все още са в продажба и могат да бъдат закупени ТУК.

Eдин от най-изтъкнатите британски икономисти и човекът, който отдавна предвижда инфлационната буря, която наблюдаваме днес - проф. Чарлз Гудхарт, ще открие събитието точно в 14:00 часа с анализ на мерките, които Европа и Светът вземат за борба с инфлацията. Почетният професор в Лондонското училище по икономика ще очертае каква е рецептата за възстановяване на неинфлационния икономически ръст и какво поведение би трябвало да имат националните бюджети в такава ситуация.

Веднага след коментара на проф. Чарлз Гудхарт, своите виждания за настоящите основни инфлационни източници и потенциалните траектории на тяхното развитие ще представят подуправителят на БНБ Петър Чобанов, главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова, председателят на Надзорния съвет на ПроКредит Банк Петър Славов, главният изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка Никола Бакалов, изпълнителният директор и председател на УС на Инвестбанк Светослав Миланов и Калин Христов, който 17 години успешно управлява валутния борд и изигра ключова роля в решаването на няколко сериозни кризи в България. Дискусията на експертите ще насочи вниманието на аудиторията и към фундаменталните противоречия между повишаването на лихвите като основен инструмент за борба с инфлацията и ръста на икономиката, както и към ролята на банките и техните политики.

Малко след приключване на първи панел, в 15:30 часа, за аудиторията ще бъде представено видео интервю на заместник - генерален директор и директор "Икономика и Финанси" в Европейската федерация по застраховане и презастраховане - Олав Джонс. Пред водещ на Bloomberg TV Bulgaria, Джонс ще коментира предизвикателствата, които настоящата конюнктура поставя пред платежните системи и пазара на платежни услуги, както и пред инвестиционните пазари.

Международната политическа и икономическа нестабилност и променящата се ситуация на международните пазари ще бъде дискутирана на сцената на "Ин%лацията - уравнения и решения" и от Петър Чобанов - подуправител на БНБ, Тихомир Каунджиев - инвестиционен мениджър в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт и Макс Баклаян - основател и изпълнителен директор на Tavex, компания за търговия с инвестицинно злато и валута. Експерти в панел "Платежен и инвестиционен пазар" ще бъдат и Наталия Петрова - изпълнителен директор на Конкорд Асет мениджмънт, Мартин Търпанов - член на борда и ръководител на направление "Търговия с дългови ценни книжа" на Делта Сток и Галя Димитрова - управляващ партньор на Айрис Солюшънс.

Финал на дискусиите в тазгодишното издание на проекта ще постави панел на тема "Макроикономика и данъчни политики". В разговора Людмила Елкова - член на УС на БНБ, ще насочи вниманието на аудиторията към предложенията за нови често извънредни данъци за разширяване на данъчната основа, които съвпаднаха с усилията на световната общност за допълнително данъчно регулиране на транснационалните компании и мястото на България във водовъртежа от нерационални идеи.

Общият данъчен климат в страната и възможните полезни промени в данъчните и свързаните с тях счетоводни режими ще анализира Велин Филипов - одитор и данъчен консултант, който също има завидна практика като началник на дирекциите "Счетоводна политика" и "Данъчна политика" в Министерството на финансите. Фокус в дискусията ще бъдат и международните предизвикателства засягащи облагането в България, които ще презентира Пламен Донев - одитор, старши мениджър в Делойт България и преподавател по Данъчно облагане в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Дългоочакваната ексклузивна Q&A сесия със специалистите ще започне след трети панел и всички присъстващи ще имат възможността да задават своите въпроси основани на изминалите разговори, представени оценки, изложени мнения, както и ще могат да засегнат и други теми от икономическия и финансовия сектор, които ги интересуват. Сесията е предназначена единствено за лимитираната присъствена аудитория на 17 октомври и няма да бъде излъчена заедно с останалата част от проекта.

"Ин%лацията - уравнения и решения" се осъществява с подкрепата на Пощенска банка, ПроКредит Банк, Първа инвестиционна банка, Инвестбанк, Tavex, Елана Фонд Мениджмънт АД, Конкорд Асет Мениджмънт АД, Софийска Филхармония, LATE CAFÉ & ROASTERY, минерална вода Девин и Винарна Ловико Сухиндол.

Медийни партньори на експертната дискусия са Bloomberg Businessweek Bg, Investor.bg, Dnes.bg, News.bg, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Банкеръ и MoitePari.bg.