На стилна церемония в зала "София Гранд" на столичния хотел "Маринела" на 30 май за единадесети пореден път бяха връчени вече станалите традиционни награди "Застраховател на годината", "Пенсионно осигурително дружество на годината" и "Застрахователен брокер на годината", както и специалните награди на фондация "Гаврийски" за 2018-а.

Те са организирани от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация "Проф. Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери.

На събитието присъстваха мениджърският и академичен елит в застраховането и пенсионното осигуряване, Комисията за финансов надзор в пълен състав водена от нейния председател Бойко Атанасов, председатели на парламентарни комисии и на Президентсвото, политици, бизнесмени и медии.

Наградата на Фондация "Гаврийски" за принос за развитие на посредничеството в застраховането взе собственика и управител на "Брокер Инс" Стефан Енчев. Изпълнителният директор на пенсионноосигурителна компания "ЦКБ-Сила" Кирил Червенов бе удостоен с наградата на фондацията за цялостен принос в развитието на българското осигуряване.

А главният изпълнителен директор на застрахователно дружество "Булстрад Виена Инщурънс Груп" и председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова бе удостоена с приза на фондацията за цялостно принос в развитието на българското застраховане. Връчването на тази награда предизвика силни овации, защото по думите на застрахователите за своя мандат като председател на Асоциацията Несторова е успяла да преведе застрахователния браш през поредица от рудни предизвикателства като съхрани единството на гилдията и успешно защити нейните интереси.

Компанията "Амарант България" ООД получи приза "Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество", а "Ай Ен Джи Иншурънс Брокерс" ООД бе удостоен с наградата "Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане". "Ес Ди Ай Груп" ООД бе окичен със званието "Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане".

При пенсионноосигурителните дружества призовете взеха ПОД "Бъдеще" АД - за най-динамично развитие, ПОД"Алианц България" АД - за допълнително доброволно пенсионно осигуряване и ПОД "Доверие" АД за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

В Застраховането също бяха връчени три награди. Призьорът за най-динамично развитие стана застрахователна компания "Съгласие" АД. "Алианц България Живот" АД бе наградена като най-добра в животозастраховането, а "Булстрад Виена Иншурънс Груп" получи приза за общо застраховане.