Илън Мъск вече не е най-богатият човек в света. Вчера акциите на Tesla изтриха 8,6% от стойността си — и така ексцентричният милиардер загуби $15,2 млрд. от своето богатство, пише Bloomberg.

Поевтиняването на ценните книжа на производителя на електромобили е най-голямото от септември насам и частично бе подхранено от коментарите на Мъск от почивните дни, в които той заяви, че Bitcoin "изглежда скъп". Съобщението в социалната мрежа Twitter идва две седмици след като Tesla придоби bitcoin за $1,5 млрд. Криптовалутата, която поскъпна с над 400% през последната година, продължава да поевтинява и днес и към 9 часа тази сутрин е под $50 хил.

Мъск пада до втора позиция в индекса Bloombeg Billionaires Index на 500-те най-богати хора в света с нетно богатство от $183,4 млрд. През януари то достигна пик от $210 млрд. Основателят на Amazon Джеф Безос се връща на първа позиция, макар че състоянието му намалява с $3,7 млрд. до $186,3 млрд. в понеделник.

Двамата милиардери си разменят местата в класацията заради волатилността в цената на акциите на Tesla. Те поскъпнаха с 25% от началото на 2021 г., а по-късно изтриха почти целия ръст.

Безос бе на първа позиция почти три поредни години.

По-малкият брат на Мъск е продал акции на Tesla за над $25 милиона

По-малкият брат на Мъск е продал акции на Tesla за над $25 милиона

На средна цена от 852 долара