По-големите от очакваното данни за инфлацията в САЩ изляха кофа със студена вода върху пазара на криптовалутите тази сутрин, което доведе до намаление на около 6,5% от пазарната им цена. Глобалната капитализация падна отново под границата от $1 трилион, съобщава ProactiveInvestors.

Общият спад е предизвикан главно от болезненото намаление на цената на биткойна с 9,5% до $20 300. Може би изненада, предвид скорошното си средно представяне, коментират крипто експерти.

Етериумът от своя страна се справя малко по-добре с 6,2% спад до $1600.

Копачи на биткойн продават машините си, за да намалят дългове за $67,4 милиона

Копачи на биткойн продават машините си, за да намалят дългове за $67,4 милиона

Компанията Stronghold Digital Mining понася тежък удар след срива в цената на криптовалутите

В алткойн пространството Solana понесе тежестта на пазара с 13% спад, следвана плътно от Avalanche, който загуби около 10.5%. Всички други мрежови токени с голяма капитализация се обезцениха с около 5%.

Току-що делиствана от голямата борса за дигитални активи Huobi, многомилиардната монета за поверителност Monero претърпя удар от 9,5% на пазарната си капитализация. Въпреки това, основният конкурент на Monero - ZCash, който също се справи с делистването, претърпя спад от 4%.

Ravencoin (RVN) е един от малкото поскъпващи за деня, добавяйки 8% към сегашната си пазарна капитализация от $703 милиона.

Общата стойност, заключена на пазарите за децентрализирано финансиране (DeFi), спадна с 4,5%, като вече е под $56 милиарда.

Застрашено ли е бъдещето на Bitcoin и Ethereum заради спада на американските акции

Застрашено ли е бъдещето на Bitcoin и Ethereum заради спада на американските акции

Общата пазапна капитализация на криптовалутите е малко под бариерата от $1 трилион