Базираната в САЩ компания за копаене на биткойни Stronghold Digital Mining е натрупала дългове в размер на дългове за $67,4 милиона, вследствие на обезценяването на най-популярната криптовалута в света. За да намали част от финансовата тежест, копачът на биткойни е трябвало да продаде 25 200 от своите машини за копаене, съобщават американски сайтове за криптовалути.

Според критиците на криптовалутите това е мълчаливо признание, че поне в краткосрочен план хардуерът за генериране на крипто вече е по-скъп от очакваната възвръщаемост от копаене.

Стойността на биткойн и рязко се понижи тази година, сривайки се от $60 000 на $20 000

И все пак, копачът на биткойни Stronghold все още разполага с 16 000 платформи за копаене, които изсмукват от 50 до 55 мегавата мощност, пише сайтът Tom's Hardware. Според него компанията се надява да устои на кризата и да направи някои ключови покупки, след като крипто пазарите се съживят отново.

Биткойн се срина под 23 000 долара след срив на две големи платформи

Инвеститорите в най-голямата криптовалута загубиха 18% от парите си само за ден

Най-голямата криптовалута падна на нивата от декември 2020 година

Според доклад на Arcane Research, биткойн миньорите са продали почти 15 000 BTC през юни тази година, което представлява цели 400% от тяхното биткойн производство.