Фунтът стерлинг поскъпва в сряда, след като британският парламент отклони и обновената сделка за условията по Брекзит. Но инвеститорите са готови за голяма волатилност на британската валута преди новото гласуване за това дали се подкрепя излизане на страната от ЕС без сделка или ще се иска ново отлагане на срока, пише Ройтерс.

В началото на днешната валутна търговия доларът е стабилен по отношение на еврото и швейцарския франк и слабо се понижава спрямо йената. Геополитическата неопределеност и сигналите за труден ход на търговските преговори между САЩ и Китай отново подкрепят търсенето на по-сигурни активи, за какъвто се смята японската валута.

Днес сутринта паундът расте спрямо американската валута с 0,3 процента до $1,3103 за фунт, като търговията засега се удържа в тесен диапазон. Ден по-рано британската валута загуби от стойността си 0,65 процента, демонстрирайки колебания в диапазона от $1,3290 до $1,3005 за паунд.

Общата валута съвсем леко поскъпва спрямо американската до $1,1288 за евро, след ръста от 0,4 процента в хода на вчерашната търговия.

Доларът се понижава до 111,29 йени, загубвайки набраното ден по-рано скромно преимущество.

Австралийският долар поевтинява спрямо американския си съименник с 0,4 процента до $0,7054 на фона на песимистичните данни за потребителското доверие в страната през март.