В началото на валутната търговия впетък доларът се разменя без значими изменения по отношение на евро и йената. Фунтът стерлинг продължава да губи стойност спрямо долара и еврото. Пазарните участници оценяват резултатите от заседанието на Европейската централна банка и очакват новини около процеса на Brexit.

Общата валута днес сутринта се търгува към американската при курс $1,11063 за едно евро в сравнение с $1,1104 за евро в края на вчерашната сесия.

Стойността на европейските пари по отношение на японските е 120,64 йени за евро спрямо 120,62 йени за евро при затварянето на валутната търговия в четвъртък.

За един долар днес на пазара дават по 108,66 йени в сравнение с 108,61 ден по-рано.

Фунт стерлинг продължава, макар и по-леко, да намалява стойността си по отношение на долара и общата европейска валута.

Британската валута в петък сутринта струва $1,2841 за паунд при $1,28515 за паунд вчера и по 1,1575 евро за паунд в сравнение с 1,1574 за паунд в четвъртък.

Пазарните играчи и инвеститорите не свалят фокуса на вниманието си от събитията около излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Лидерите на страните членки на ЕС в петък, както се очаква, ще вземат окончателно решение за това, дали да предоставят на Великобритания тримесечна отсрочка за датата на напускане на съюза, съобщи в четвъртък ВВС. Отбелязва се, че повечето държави подкрепят такова решение с изключени на Франция. По информация на ВВС на 28 октомври в Брюксел може да се състои извънредна среща на лидерите на ЕС, за да се постигне съгласие по темата при разговори "очи в очи".