Капитализацията на световния пазар на криптовалути надхвърли нивото от 2 трилиона долара за първи път от май тази година. Това показват актуалните данни на портала CoinMarketCap.

Според тези данни в понеделник сутринта, капитализацията на пазара на криптовалута през последните 24 часа е нараснала с 2,52% до 2,04 трилиона долара.

В същото време 43,8% от неговия общ обем се пада на биткойни - капитализация от 892,1 млрд. долара, което обаче все още е под историческия рекорд от 1,2 трилиона долара, достигнат в средата на април тази година.

Ethereum е на второ място по капитализация сред криптовалутите - 385,4 милиарда долара.

Как ще изглеждат криптовалутите след 50 години, според финансови експерти?

Как ще изглеждат криптовалутите след 50 години, според финансови експерти?

Все по-трудно е да си представим бъдеще без криптовалути

Както отбелязва агенция Bloomberg, капитализацията на пазара на криптовалута нараства на фона на покачването на стойността на биткойна. На борсата Binance, най-голямата борса за криптовалута по отношение на обема на търговия, биткойнът поскъпва с 2,08% - до 47 292 долара. Тази динамиката е за днешния ден. В същото време в събота цената на биткойна достигна 48 144 долара - максимумът от май тази година. Според CoinMarketCap, биткойнът е поскъпнал с 9% през седмицата.

През изминалата седмица други криптовалути също показаха солиден ръст - цената на Ethereum нарасна с 12%, на Binance Coin - с 23%, Cardano - с 52%.