Доларът е стабилен в началото на валутната търговия в четвъртък по отношение на еврото и йената. В същото време британският фунт стерлинг, новозеландският и австралийският долари слабо поевтиняват.

Участниците на пазара търсят драйвери за ръст на "зелените пари", след като Долната камара на американския Конгрес одобри новия вариант на законопроекта за на данъчната реформа.

По оценка на анализатори, цитирани от Dow Jones, репатрацията на ликвидност (връщането на средства в родината) по новата данъчна ставка на компаниите от САЩ може да увеличи търсенето на долари в началото на следващата година, но тази подкрепа няма да бъде дълговременна.

Между другото по традиция по това време на годината обемът на валутната търговия започна да се понижава заради Коледните празници.

Общата европейска валута днес сутринта струва по $1,1868 в сравнение с курса $1,1871 за евро при закриването на вчерашната търговия в Ню Йорк.

Курсът на долара към японската валута е 113,39 йени при 113,40 йени за долар ден преди това.

За едно евро ден на валутния пазар дават по 134,55 йени - без съществени изменения от вчера.

Вниманието на инвеститорите е насочва към пресконференцията на управителя на Японската централна банка Харухико Курода. На последното си заседание ЯЦБ съхрани всички параметри на паричнокредитната си политика и не даде никакви сигнали за това, кога ще коригира масираната си подкрепа за икономиката.