Apple подготвя нов, по-евтин лаптоп от серията MacBook Air, твърди анализаторът Мин-чи Ко от KGI Securities. Прогнозите му се следят внимателно от инвеститори и медии, тъй като до момента се оказват изненадващо точни.

Очакването е най-голямата компания в света по пазарна капитализация да представи 13-инчов лаптоп още в началото на юни месец т.г., когато трябва да е конференцията WWDC. В момента най-евтиният модел от гамата струва 999 долара в САЩ. Появата на лаптоп с по-ниска цена би повишило доставките на MacBook с 10-15% през 2018 година, казва още той.

Още през март пък Apple може да обнови и гамата с таблети iPad. През миналата година компанията представи нов 9,7-инчов модел с цена едва 329 долара. Новият модел може да започва от 259 долара. През есента се очаква обновление и на по-скъпите варианти.

Възможно е съвсем скоро да видим и второ поколение безжични слушалки AirPods, които се превърнаха в хит през миналата година. Компанията вече разработва и подобни от по-висок клас.

Големият въпрос е дали ще бъде представен нов iPhone още през юни. Неофициални информации сочат към възможен обновен модел на iPhone SE, представен преди две години. Но към момента детайлите са твърде оскъдни.