Apple ще се откаже от mini версията на iPhone догодина, твърди анализатор. Подобен ход на събитията не бил изненадващ, тъй като статистиките за продажбите вече показаха, че малкият iPhone е най-слабо продаваният — въпреки очакванията, че хората искат модел с по-малки размери.

В бележка до инвеститорите анализаторът от TFI Минг-чи Куо посочва, че през 2022 г. Apple ще пусне четири модела iPhone с два размера на екраните — 6,1" и 6,7". Моделите ще дойдат в традиционна и в Pro версия. Той базира твърдението си на информация от азиатската верига за доставки на компанията. Куо е познат с точните си прогнози за бъдещите Apple продукти.

По думите му, бъдещите iPhone ще имат значително подобрени камери с по-висока резолюция и качество на изображението — 48MP снимки и 8K видео. "Смятаме, че качеството на камерите на iPhone от 2022 г. ще издигне мобилната фотография до ново ниво", пише той.

През 2023 г. се очаква Apple да пусне iPhone с перископ камера, която ще предлага значително оптично приближение. FaceID пък ще мине под дисплея, а ночът ще бъде премахнат.

За тази година Apple се очаква да пусне четири модела по подобие на миналогодишните, включително mini модел. Следващият вторник компанията пък вероятно ще покаже нови iPad.

Най-малкият и евтин iPhone 12 е и най-слабо продаваният

Най-малкият и евтин iPhone 12 е и най-слабо продаваният

Лоша новина за тези, които предпочитат по-малките телефони