Следващото поколение на iPhone ще зарадва потребителите с поне три значими подобрения в камерата за снимки и видео, пише Bloomberg, цитирайки свои източници. Производителят залага, че именно камерата ще убеди клиентите да подменят устройствата си с новите iPhone 13.

Новите устройства ще включват видеоверсия на т. нар. Portrait Mode, който разпознава и отделя лицата в кадър и замъглява останалата част от него. Те ще могат да снимат и в нов формат, наречен ProRes, който ще донесе значително по-високо качество. Нова система ще подобри и цветовете на снимките, казват източниците.

Той се използва от професионалистите във филмовата индустрия и обичайно не е насочен към масовите потребители, отчасти заради големия размер на файловете. Той обаче ще даде повече контрол върху видеото и повече възможности за обработка.

Миналата година Apple добави ProRAW - формат за снимки с високо качество и възможност за последваща обработка. Възможно е ProRes да достъпен само в Pro моделите.

Изключвайки камерата, новите iPhone няма да се различават твърде много от своите предшественици. Миналата година Apple обнови дизайна и камерите, като включи и 5G. Очаква се тази есен моделите да запазят същите размер от 5,4" и 6,1" за "обикновените" iPhone и 6,1" и 6,7" за Pro версиите.

Очаква се обаче т. нар. ноч, в който се крият FaceID и предната камера, да бъде смален. Вероятно поне част от моделите ще се предлагат и с по-бързо опресняване на екрана.

Можем да се обзаложим, че новите модели ще дойдат и с чип A15 от следващо поколение, който ще донесе по-бързо представяне и по-висока енергийна ефективност.

Обичайно Apple показва новите iPhone през септември.

Apple планира да произведе 20% повече iPhone от обичайното

Apple планира да произведе 20% повече iPhone от обичайното

Компанията очаква силен интерес към моделите, които ще бъдат представени тази есен