Apple се подготвя да произведе 90 милиона iPhone от новото поколение, което ще бъде представено тази есен, пише Bloomberg, цитирайки свои източници. Планираната бройка значително надишава обичайните 75 милиона, които компанията продава от датата на пускането на моделите на пазара до края на календарната година.

Новината покачи пазарната капитализация на гиганта с два процента.

Очаква се тазгодишните модели да донесат по-малко нововъведения спрямо предходните iPhone 12. Анализатори прогнозират подобрени процесори, камери и дисплеи в моделите, които ще бъдат показани през септември.

Поне една от новите версии ще има LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) дисплей, който ще даде възможността за динамична промяна на опреснителната честота. Технологията се използва в Apple Watch от няколко години.

Агенцията коментира и възможността в тазгодишните модели да бъде намален размерът на т. нар. "ноч" в горната част, където се намират сензорът за лицево разпознаване и предната камера. При камерите се очакват подобрения, които включват по-мощно оптично приближение.

Apple е изпробвала и сензор за пръстов отпечатъци под дисплея, но той вероятно ще се появи в моделите чак догодина.

Говорител на компанията отказва коментар.

Повишение на цената на акциите отчетоха и значителна част от доставчиците на Apple в Азия.

Bloomberg пише още, че тази есен се очакват и нови лаптопи Macbook Pro с 16" екран и M1 чип; обновен iPad mini и iPad, както и нови часовници.

iPhone 12 прехвърли 100 млн. продажби за едва 7 месеца

iPhone 12 прехвърли 100 млн. продажби за едва 7 месеца

Само iPhone 6 успя да постигне това ниво за подобен период