Анкетирани от списание TechRadar експерти направиха класация на най-добрите смартфони, излезли на пазара през 2017 година.

В Топ 15 на отличените устройства, публикуван на сайта на изданието, първите две места са за изделия на южнокорейския гигант в сектора. Изненадващо, излезлият с толкова шум през тази есен iPhone X, е получил оценка на специалистите, класираща го едва на четвърто място.

Първите две места в рейтинга заемат новите продукти на Samsung - смартофоните Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus.

Експертите отбелязват високото качество на поставените на тези смартфони фотокамери. И още един сериозен плюс - дизайнът и бързото действие на устройствата. Не е за подценяване и тяхната приемлива цена.

Третото място е за смартфона на Google - Pixel 2. По мнението на анкетираните специалисти от бранш, това устройство има качествен дисплей и най-добрата в момента фотокамера на пазара.

Изданието отбелязва, че извън призовата тройка е останала продукцията на американския ИТ гигант Apple. Компанията пусна на пазара тази есен наведнъж два нови смартфона.

iPhone X е класиран едва на четвърто място. Това устройство е критикувано от специалистите основно заради прекалено високата си цена. Но все пак, цениха високо "брилянтния дисплей" и високата интелигентност на смартфона.

Още един флагмански модел на Apple, излязъл тази година на пазара - iPhone 8 Plus, е намерил място в Топ 15, но чак на девета позиция. Експертите отбелязват неговата мощна батерия и без кабелно зареждане, но по-задната позиция е заради високата цена и остарелия дизайн.

Освен посочените по горе устройства, в списъка на най-добрите смартфони, излезели на пазара през 2017 година, влизат още: Huawei Mate 10 Pro, Samsung Galaxy Note 8, LG V30, LG G6, OnePlus 5T, Google Pixel 2 XL, Sony Xperia XZ Premium, HTC U11, iPhone 8, Honor 9.