Alphabet, компанията-майка на Google, ще стартира производство на смартфони в Индия, съобщава CNBC, цитирайки мениджър от компанията. В Индия ще заработи фабрика на технологичния гигант, в която ще бъдат произвеждани мобилните телефони Pixel.

Очаква се устройствата да бъдат пуснати на пазара още догодина.

"Индия е приоритетен пазар за смартфоните Pixel и ние сме ангажирани да предоставим най-доброто от нашия хардуер и съответните вградени софтуерни възможности на хората в страната", коментират от Google.

Google Pixel 8: AI телефонът е тук и е в два размера

Google Pixel 8: AI телефонът е тук и е в два размера

Компанията ще поддържа софтуера на устройствата цели 7 години

Индия иска да се превърне във водеща страна в глобалното производство и към момента изглежда, че нещата вървят по план. Компанията Apple, например, също разглежда страната като следващия голям двигател на растежа си. Според очакванията именно Индия ще отговаря за 7% от всички продадени смартфони на компанията.

Американската компания за чипове с памет Micron Technology наскоро обяви, че планира да отвори първия си завод за полупроводници в Индия.

Pixel за Google е във възможно най-голяма степен това, което е iPhone за Apple - устройство, върху което една компания има пълен софтуерен и хардуерен контрол.

Така операционната система Android е налична в най-чистата си форма - за добро или лошо. Тази година Google вдигат залога в надиграването с останалите производители и предлагат цели 7 години нови версии и обновления по сигурността.

Дали производителността на смартфона ще е адекватна през 2030 година е отделен въпрос.

Google променя Gmail - ето как

Google променя Gmail - ето как

Технологичният гигант иска да намали спама