Дроновете на компанията за преносими камери GoPro буквално падат от небето.

Производителят съобщи, че ще изтегли от пазара всички дронове от серията Karma, които са се продали за малко повече от две седмици. Мярката ще засегне 2500 летящи устройства, които на дребно се търгуват за около 799 долара.

Устройството е първият потребителски дрон на компанията, но проблеми с производството принудиха производителя да пусне по-малко бройки на квадрокоптера от планираното.

От компанията заявиха, че някои от дроновете губят мощност, докато са в експлоатация. Производителят на летящата машина обаче ще възстанови на клиентите си пълния размер на сумата, която са отделили, за да си купят устройството. В същото време ще се прекъснат и доставките на дронове, докато не се изясни проблемът, пише Market Watch.

"Работим в тясно сътрудничество с Комисията на САЩ за безопасност на потребителските стоки, както и с Федералната авиационна администрация", коментира главният изпълнителен директор на компанията Ник Удман.

"Много съжаляваме, че създадохме неудобство на нашите клиенти и правим всичко необходимо, за да направим процеса на връщане и възстановяване възможно най-лесен", допълни шефът на компанията.

Продуктите бяха най-голямата надежда за компанията за празничния сезон, а GoPro планира да върне апарата на пазара веднага след разрешаването на проблема.