На излъчената на 24 февруари виртуална световна премиера Huawei Consumer Business Group (CBG) представи и нов таблет от висок клас - MatePad Pro.

Huawei MatePad впечатлява с чист и минималистичен дизайн, който съчетава голям дисплей с ултра-тесни рамки, постигайки най-високото съотношение в света от 90% между екран и тяло в таблет. Захранван от водещия 7nm чипсет Kirin 990, Huawei MatePad Pro предоставя невероятна производителност и издръжливост на батерията. Той работи с EMUI10 и поддържа Multi-Window, Multi-screen Collaboration и Huawei APP Multiplier. Таблетът също поддържа Huawei M-Pencil и Smart Magnetic Keyboard, като предоставя взаимосвързанност с компютър и новите WPS офисни функции за максимална производителност. От гледна точка на развлеченията, потребителите получават набор от хардуерни подобрения, сред които впечатляващо аудио, в много стилен и компактен корпус. Huawei MatePad Pro е и първият таблет в света, който поддържа безжично зареждане и обратно безжично зареждане.

Уанг Уинфен, президент на продуктовата линия за компютри и таблети в Huawei CBG, заяви: "Освен естетически шедьовър и мобилно кино, Huawei MatePad Pro показва в Huawei придаваме нов смисъл на креативността и мобилната производителност. Таблетът дава възможност за клиентите да изразят безграничната си креативност и е перфектното устройство за всеки, който търси по-интелигентен начин да превръща идеите си в реалност."

Huawei MatePad Pro излъчва елегантност с уникалния си дизайн, който съчетава стил и високи технологии. В устройството е постигнато най-високото съотношение на екран към тяло при таблетите - 90%, с ултра-тесни 4.9мм рамки, обграждащи 10,8-инчовият 16:10 дисплей. Микро извитият дизайн на Huawei MatePad Pro осигурява удобство при държане докато рамката му от магнезиева сплав прави таблета лек и същевременно издръжлив.

Huawei MatePad Pro е наличен в четири цвята, вдъхновени от природата - Forest Green, Orange, Pearl White и Midnight Grey и се предлага с покритие от веган кожа или фибростъкло. С текстура, наподобяваща естествена кожа, покритието от веган кожа в цветовете Forest Green и Orange излъчва уникален и неустоим чар, а покритието от фибростъкло в цветовете Pearl White и Midnight Grey представя елегантен дизайн на най-високо ниво.

Снимка 468871

Източник: Huawei

Най-новият водещ чипсет Kirin 990, произведен по 7nm процес, стои в сърцето на Huawei MatePad Pro, за да осигури висока производителност и ефикасност на батерията. С базова честота до 2,86 GHz, централният процесор има иновативна тристепенна структура, състояща се от две големи ядра, две средни ядра и четири малки ядра. 16-ядреният Mali-G76 графичен процесор значително подобрява производителността и издръжливостта на батерията за безпроблемно гейминг преживяване и развлечение.

С двуядрената Da Vinci NPU архитектура на Huawei, изчислителните AI възможности са оптимизирани чрез балансиране на натоварването между големите и малките ядра. Оборудван с до 8GB LPDDR4X двуканална RAM, Huawei MatePad Pro стартира приложения с изключителна скорост. Тази производителност се поддържа от 12-пластова система за охлаждане, която се съчетава с интелигентно управление на топлината, позволявайки на таблета да остане хладен, дори когато изискванията са големи.

Huawei MatePad Pro осигурява отличен живот на батерията, благодарение на висококапацитетната 7250mAh батерия, както и енергоспестяващите свойства, интегрирани в Kirin 990 и EMUI. Таблетът се предлага с 20W захранващ адаптер за бързо зареждане и поддържа 40W Huawei SuperCharge, позволявайки на потребителите да зареждат таблета си дори още по-бързо. Huawei MatePad също така е първият таблет в света, който поддържа безжично зареждане и обратно безжично зареждане, осигурявайки за клиентите удобна и надеждна алтернатива за поддържане на захранването на таблета, смартфона или другите им устройства с безжично зареждане.

Huawei MatePad Pro представя набор революционни иновации, които фундаментално променят начина, по който устройствата взаимодействат с потребителите и помежду си. Huawei Share позволява усъвършенствана междуплатформена функционалност - Multi-screen Collaboration. Разработен на базата на разпределената технология, Multi-screen Collaboration позволява drag-and-drop прехвърляне на файлове между смартфони и таблети. Споделянето на периферия например позволява на потребителите да пишат на смартфон, използвайки клавиатурата и екрана на таблета, както и да пускат музика от смартфона на вградените колони на таблета. Тази функция, също така, дава възможност на потребителите да приемат обаждания или да отговарят на съобщения директно от таблета, спомагайки за едно безпроблемно преживяване между много устройства.

Независимо дали потребителите искат да си чатят докато пазаруват онлайн или да гледат кратко видео, докато сърфират в интернет, Multi-Window позволява безгрижен мултитаскинг, като поддържа до три приложения наведнъж. С помощта на подвижен екран, потребителите могат да отговарят на съобщения докато играят игри или гледат филм, без да се налага да минимизират приложенията. Надграждайки потребителското изживяване от Android таблетите, новият APP Multiplier разделя едно приложение на два прозореца, предоставяйки революционно преживяване с двоен изглед. До края на март 2020 около 3000 топ глобални приложения ще поддържат Huawei APP Multiplier.

Huawei MatePad Pro поддържа Huawei M- Pencil, с което предоставя естествено и интуитивно изживяване при писане. Поставяйки Huawei M-Pencil върху Huawei MatePad Pro, автоматично се стартира Bluetooth свързване и магнитно зареждане.

Снимка 468870

Източник: Huawei

Huawei MatePad Pro поддържа Smart Magnetic Keyboard, която лесно може да бъде свързана чрез Bluetooth. Kлавиатурата е от веган кожа и предоставя възможност за удобно писане, а с клавиша Shift лесно се превключва към Huawei Share, предоставяйки лесен достъп до услугата Multi-screen Collaboration.

Чисто новият Desktop режим също поддържа до осем едновременно отворени приложения, без това да повлиява на производителността. В този режим потребителите могат бързо да намерят файловете, от които се нуждаят, използвайки мощната функция за търсене. Подобреното WPS приложение добавя поддръжка за въвеждане на гласови бележки, както и умен pencil-brush режим - достъпен глобално за повишена производителност на мобилните устройства.

Huawei MatePad Pro има IPS панел, включващ 2K QHD (2560 × 1600) резолюция при гъстота на пикселите от 280 ppi. QHD дисплеят покрива пълната цветова гама DCI-P3 с яркост от 540 нита и контрастно съотношение 1500:1. Технологията Huawei ClariVu Display Enhancement усилва мощния хардуер като значително подобрява възпроизвеждането на цветовете и яснотата на изображението, гарантирайки, че всеки кадър е наситен и богат на цветни детайли.

Предоставяйки аудио преживяване, доближаващо се до това на домашното кино, Huawei MatePad Pro поддържа Histen 6.0 за произвеждане на 3D стерео звукови ефекти. Четворните говорители, настроени от Harman Kardon, възпроизвежда дори най-сложните звуци с безупречна яснота.