Китайският производител Huawei представи нов луксозен смартфон висок клас, с който от компанията се надяват да "нанесат" удар върху бизнеса на лидерите на пазара Apple и Samsung.

Корпорацията представи Mate 9, който разполага с 5,9-инчов full HD екран, заради който се очаква той да бъде сравняван с iPhone 7 и злополучния Galaxy Note 7.

От Huawei възлагат големи надежди на модела, като посочват, че той е "най-мощният смартфон в света", като посочват, че той работи с високоефективният процесор Kirin 960.

Вероятно една от важните характеристики на Mate 9 е, че може да се зарежда за 20 минути. Батерията на телефона е направена по модел на технология за спестяване на енергия. "Около 10 минути зареждане е достатъчно за гледане на 2 часа филми", твърдят от производителя.

Моделът има 12-мегапикселова двойна камера, като той ще е достъпен в няколко различни цвята - сиво, сребърно, шампанско, кафяво и бяло.

Mate 9 ще излезе първо на пазарите в Китай, Франция, Германия, Италия, Япония, Кувейт, Малайзия, Полша, Саудитска Арабия, Испания, Тайланд и Обединените арабски емирства.