Huawei пуска на българския пазар новия смартфон HUAWEI nova 5T, който разполага с 5 камери с изкуствен интелект. Моделът е идеален за тези, които търсят и показват усет към естетиката в личния си стил и в социалните мрежи. Смартфонът впечатлява със своя модерен и футуристичен дизайн и със своята 32MP селфи камера.

Благодарение на алгоритъма AI HDR +, любителите на мобилната фотография могат да създават невероятни портретни снимки - дори в тъмното. В сърцето му е премиум процесорът Kirin 980 AI, подкрепян от 6GB RAM и 128GB пространство за съхранение. Мощната платформа се управлява от EMUI 9.1, базиран на Android 9.

Технологията за 22.5W зареждане HUAWEI SuperCharge отговаря за традиционното за марката бързо зареждане, а водещият в сектора графичен процесор GPU Turbo 3.0 спомага за ускоряване на графичната обработка и и намаляване на латентността за невероятно гейминг изживяване.

"HUAWEI nova 5T е перфектният партньор за потребителите, които искат да споделят най-доброто от себе си, искат да покажат живота си в социалните медии или искат да се насладят на гейминг в движение. HUAWEI nova 5T отново вдига летвата със своите модерни пет AI камери и изискан ергономичен дизайн", коментира по време на представянето Лонгруи Циу, генерален директор на Huawei Consumer Business Group в България.

Страхотен телефон за любителите на модата

Huawei продължава да достига нови висоти в сферата на дизайна на мобилни устройства с HUAWEI nova 5T. Повърхността да смартфона осигурява уникална текстура и подчертава контрастите, създавайки многопластов 3D ефект. С изискан огледален ефект, смартфонът има футуристичен холографски почерк, а пурпурният "Midsummer Purple" вариант идва и подписан с марката nova като десенирана текстура върху елегантен виолетов стъклен панел, който пречупва светлината, за да произведе блестящи вълни с контрастен цвят и сянка.

Другите налични цветове са черно и неустоимото синьо "Crush Blue".

HUAWEI nova 5T има 6.26-инчов HUAWEI Punch FullView дисплей и тежи само 174 грама благодарение на своя тънък корпус с дебелина само 7,87 мм.

Снимка 450177

Източник: Huawei

Пет камери с изкуствен интелект

В епоха, когато запечатването на перфектения кадър за социалните медии е изключително важно, HUAWEI nova 5T предоставя най-добрите инструменти за това. Потребителите на HUAWEI nova 5T ще се възползват от първокласни мобилни фото и видео камери, които разполагат с изкуствен интелект и могат да заснемат невероятни кадри.

Смарфоните на Huawei са признати за лидери в мобилната фотография и новата серия nova не е изключение. Това се отнася с особена сила за селфи камерите. 32-мегапикселовата предна камера на HUAWEI nova 5T заснема детайлни селфита с несравнима острота, запечатвайки включително най-фините кичури коса.

HUAWEI nova 5T е снабден с четири задни AI камери, които поддържат висока разделителна способност и ултра широкоъгълна, макро и дълбочинна фотография. Смарфонът е в състояние да улови богати на цветове и ясни изображения в рамките на един кадър във всички ситуации - безкрайни природни пейзажи до близки снимки.

Освен това HUAWEI nova 5T комбинира интелигентна семантична сегментация на изображенията и технология за оптимизация, с 48MP HD обектив, 16MP широкоъгълен обектив, 2MP макро обектив и 2MP боке обектив. Това позволява създаването на детайлни снимки с балансирана експозиция дори при ограничена светлина.

Технологиите за фотография с изкуствен интелект като AI стабилизиране на изображението (AIS), автоматично заключване на експозицията (AEL) и автоматично заключване на фокуса (AFL) се комбинират, за да се гарантира, че изображенията са детайлни и с достатъчна острота. Потребителите на HUAWEI nova 5T също ще се възползват от мощна система за автоматично редактиране на видео.

Снимка 450175

Източник: Huawei

EMUI 9.1: Енергия за вашия мобилен живот

HUAWEI nova 5T се захранва от операционната система EMUI 9.1, която осигурява потапящо изживяване със значителни подобрения в производителността и скоростта на системата. В допълнение, собствената разширена файлова система (EROFS) на Huawei увеличава средната скорост на четене с 20%. Освен това системата спомага за спестяването на системно пространство за съхранение, а файловете могат да се записват и като "read only" за повишена сигурност.

Цени и достъпност

Новият смарфон HUAWEI nova 5T вече е достъпен на българския пазар на препоръчителна крайноклиентска цена при свободна продажба от 799 лева във веригите Технополис и Техноамркет, в партньорската мрежа на дистрибутора Polycomp, и с атрактивни абонаментни планове и от трите мобилни оператора - A1, Теленор и Vivacom Теленор.