Наскоро Huawei представи новия си върхов модел - Mate 30. Моделът може да се похвали с характеристиките на истински шампион, но има един голям проблем: заради забраната, наложена от Съединените американски щати, потребителите му не можеха да ползват нито една услуга на Google: нито Maps, ,нито Gmail, нито YouTube, нито която и да е била от другите.

Оказва се обаче, че от компанията са изградили "вратичка", която позволява незаконното заобикаляне на забраната. След като разработчикът Джон Ву направи разкритието публично, тя бе затворена, пише Reuters.

"Въпреки че тази "вратичка" изисква специални действия от потребителя, програмата, която притежава специален сертификат от Huawei, получава привилегии, които не могат да бъдат видяни в стандартни Android системи", пише той.

По думите му, "пределно ясно е, че Huawei знае за съществуването на приложението LZPlay (което позволява инсталирането на услугите на Google - бел. ред) и изрично позволява неговото съществуване".

Компанията обаче отрича това. От там заявяват в официално становище, че "серията смартфони на Huawei Mate 30 няма предварително инсталиран GMS (Google Mobile Services) и Huawei няма нищо общо с www.lzplay.net".

Huawei показва най-добрия си телефон досега. Но има ли кой да го купи?

Huawei показва най-добрия си телефон досега. Но има ли кой да го купи?

Mate 30 ще дойде без жизненоважни функции, с които потребителите не могат да се разделят