В 8 вечерта българско време днес в Сан Франциско ще започне годишното събитие на технологичния гигант Apple. Всички фенове на марката в Щатите и отвъд Океана тръпнат в очакване на новия модел iPhone.

През последните месеци излязоха стотици коментари за емблематичното устройство на компанията на запознати и не толкова запознати. Слуховете бяха свързани с какво ли не – от наименованието на новото устройство до внедряването на напълно нови за Apple функции.

Ето всички възможни промени, с които може да се появи последният iPhone. А само след няколко часа ще стане ясно кои слухове са били верни и кои не.

1. Смартфонът вероятно ще се казва iPhone 7. Преди време обаче се появи информация, че това наименование ще бъде използвано за 10-годишния юбилей на продукта на пазара през следващата година. Ако е така, то новият iPhone може да носи друго наименование, подобно на представения през пролетта модел SE.

2. Телефонът вероятно ще има няколко версии с различни размери – един с 4,7-инчов екран и един с 5,5-инчов.

3. Като дизайн новият модел по-скоро ще прилича на iPhone 6 и 6S.

4. Вероятно смартфонът ще дебютира с възможност за панел в нов цвят – тъмносиньо.

5. Възможно е по-големите версии на този iPhone – Plus и Pro, да бъдат с камера с два обектива.

6. Очаква се обаче дори и най-малката версия – тази с 4,7-инчов дисплей, да бъде с по-добра камера от предшествениците си.

7. Според много слухове моделът няма да има аудио жак. Вместо това за слушането на музика ще се използват слушалки, работещи с Bluetooth.

8. Друг вариант е слушалките да могат да се включват в порта за зареждане.

9. Голям редизайн се очаква да има на Home бутона. Вероятно вече няма да е необходимо той да се натиска физически, като той ще отчита докосването подобно на функцията 3D Touch.

10. Има шанс батерията на новия iPhone да бъде по-голяма, което означава по-дълъг период на работа след зареждане.

11. Също така устройството може да е водоустойчиво.

12. Най-скъпите версии на смартфона ще бъдат с 256 GB памет.

13. Продуктът, който вероятно ще се появи на пазара през 2017 година, ще бъде с изцяло стъклен корпус, безжично зареждане и извит екран.