Смартфоните определено правят живота по-лесен, но има един проблем. Животът на батерията на мобилните устройства никога не е достатъчно дълъг, колкото се иска на притежателите им.

Често любителите на iPhone се сблъскват с този проблем, но има няколко прости трика, които значително могат да удължат времето между зарежданията на телефона.

Ето някои от начините за пестене на батерията при iPhone или Ipad, представени от изданието Mac World.

Деинсталирайте Facebook приложението

Приложението на най-голямата социална мрежа Facebook е един от главните заподозрени за бързото изразходване на батерията. В доклад, който се появи през февруари, The Guardian твърди, че деинсталирането на Facebook приложението може да спести до 15 процента от живота на батерията.

Намалете яркостта

Осветлението на дисплея на умното устройство изисква много енергия. В действителност прекомерната яркост на екрана е най-големият убиец на живота на батерията при iPhone и iPad.

Минете на режим за пестене на енергия

Този режим намалява общите изисквания за мощност и дава на батерията значително по-дълъг живот. От Apple твърдят, че новият режим ще даде на телефона до три допълнителни часа живот на батерията.

Включете автоматичното заключване

Когато екранът е включен, това отнема много енергия, така че се уверете, че вашият iPhone не е "буден", когато не е необходимо да го използвате.

Ако искате максимален живот на батерията, идеално решение е да въведете автоматичното заключване.

Минете на самолетен режим

Елементът от смартфона, който оказва огромно влияние на живота на батерията, е антената, защото постоянно проверява за близки клетъчни и Wi-Fi мрежи.

В моментите, когато не е необходимо да се ползва устройството, удобен вариант е преминаването към самолетен режим. Той пести много от живота на батерията.

Изключете Wi-Fi връзката

Ако не е необходимо използването на интернет, най-добре за живота на батерията е Wi-Fi връзката да се изключи.