Китай произведе най-големия в света военен дрон с три двигателя, предаде Zero Hedge, позовавайки се на China News. Той е изцяло разработен от базираната в Ченгду Tendgen Technology, които твърдят, че моделът, който се базира на TB Scorpion, е първият подобен дизайн на дрон в света.

Размахът на крилете на машината е 18,6 метра, а корпусът ѝ е дълъг малко над 10 метра. Тя разполага с по един трибутален двигател на всяко крило и един на опашката, което позволява излитане с обща маса от 3,2 тона, максимална височина от 9,5 км., продължителност на полета от 35 часа и максимална скорост от 321 км./ч.

Министерството на отбраната ще похарчи почти 25 млн. лв. за нови дронове

Министерството на отбраната ще похарчи почти 25 млн. лв. за нови дронове

Поръчката ще бъде финализирана в рамките на четири години

Поставянето на допълнителен двигател отзад води и до необходимостта от по-къса писта при излитане, което със сигурност е полезна характеристика за една военна машина. Благодарение на използването на бутални двигатели ще се постигне по-дълга продължителност на живота на машината и по-евтино производство.

Освен във военната си роля, машината ще може да се използва за широк набор от дейности, включително картографиране, метеорологични наблюдения, гасене на пожари, доставки на припаси в различни области и други. От компанията обявиха, че той ще бъде пуснат в продажба през 2021 г.

Най-новият руски разузнавателен дрон може да остане във въздуха над 24 часа

Най-новият руски разузнавателен дрон може да остане във въздуха над 24 часа

Altius-U има неограничен обхват

Днес Китай държи около 70% от пазара на цивилни дронове, до голяма степен благодарение на DJI Technology, а военните безпилотни машини, произведени в страната, вече се използват интензивно в конфликтите в Близкия изток, припомня Zero Hedge. Затова и администрацията на Тръмп заплаши да наложи забрана над продуктите, произведени от DJI.