Новото изобретение на Snapchat - очилата Spectacles 3, са оборудвани с две камери. Те са проектирани така че да позволят на всеки потребител да създаде собствено 3D видео съдържание.

Двете HD камери, монтирани на всяко от стъклата от предната страна, позволяват на притежателя на очилата да заснема видео директно от това, което вижда пред себе си.

Потребителят може да прикачи видеото в приложението Snapchat и да добави 3D ефекти към него директно от своя смартфон. Този метод работи на принципа на останалите филтри, които предлага приложението.

С очилата могат да се направят и 3D снимки както и GIF анимации, пише Techradar. Както предишната версия на технологията Spectacles, и тази позволява, ако потребителят не иска да споделя готовото съдържание в Snapchat, да го експортира.

От Snap, компанията, която стои зад разработката, са казали, че работят върху нови инструменти, които ще се прилагат за такъв тип съдържание. "Освен това непрекъснато обновяваме настоящите си програми и насърчаваме потребителите да предлагат свои идеи", допълват от Snap.

Освен технологичното предимство на очилата, те могат да се използват и като стандартен аксесоар и да се носят всеки ден. Когато притежателят им иска да снима с тях, индикатор на камерите започва да мига в бяла светлина. По този начин той предупреждава околните, че снима.

Очилата са снабдени с 4 микрофона, за да улавят звука при заснемане на видео, както и с памет от 4GB, за да се съхранява готовото съдържание. Според компанията това пространство може да побере около 100 видеа или 1200 снимки, преди те да бъдат прехвърлени на телефон.

И видеото, и снимките от очилата обаче са с кръгла форма, а камерите предлгат резолюция от 1642 х 1642 пиксела за снимки. Видеата се заснемат с 60 кадъра в секунда с резолюция 1216 х 1216. Спрямо капацитета на батериите, очилата могат да заснемат около 70 видеа преди да се наложи презареждане. Към устройството има разработен и зареждащ калъф, който възстановява заряда на батериите бързо и безопасно.

Очилата са разработени в два варианта. Единият е Carbon - черен на цвят, а другият - Mineral e бледо розов, но дизайнът е един и същ.

От компанията са заявили, че това е лимитирана серия и тя е насочена към потребители с интерес към модата и технологиите. По план Spectacles 3 трябва да излязат на пазара по-късно през тази година. Сега потребителите в САЩ и Великобритания могат да направят предварителни поръчки за очилат, чиято цена ще бъде по-висока от тази на предходните версии.