През миналата седмица стана ясно, че на пазара се връща един емблематичен продукт - Nokia 3310, но в обновен и осъвременен вид.

Тогава беше потвърдено, че новата версия на легендарния мобилен телефон ще се появи през 2017 година и ще се продава на цена от 59 евро.

Според китайския сайт Vtech устройството ще бъде с цветен екран за разлика от монохромния дисплей на предшественика му.

Nokia 3310 се завръща

Nokia 3310 се завръща

Модерна версия на старото устройство ще радва феновете на марката

Една от най-популярните характеристики на Nokia 3310 беше издръжливата батерия. Заради това екранът на новия телефон няма да има прекалено ярки цветове. Целта е по този начин батерията да не се хаби.

Според информацията устройството няма да работи с Android, както останалите продукти на HMD Global, която държи правата на бранда Nokia. Очаква се моделът да бъде представен на Mobile World Congress през този уикенд, съобщава Independent. 

Моделът ще се появи в няколко нови цвята, включително в червено, зелено и жълто. Той ще бъде по-тънък от оригиналната версия на телефона.

Според различни източници устройството ще разполага с камера за правене на снимки и видеа, вградено радио, порт за MicroUSB и 8GB вградена памет. Батерията на 3310 ще бъде с капацитет от 1650mAh.