Екраните на новия Google Pixel 2 XL със стартова цена от 939 евро в Германия може да се окажат дефектни. През последните дни журналисти от световни технологични медии, които са получили бройки за тест, съобщават за неприятен проблем с дисплея на телефона, произведен от LG. До момента няма данни по-малкият Pixel 2, дело на HTC, да проявява дефекти.

Google вече съобщи, че знае за проблема и провежда собствено разследване.

След само няколко дни ползване дисплеят на Pixel 2 XL започва да "изгаря". Проблемът е специфичен за органичните LED-дисплеи, но обикновено може да се появи след месеци и дори години активна употреба. С течението на времето съединенията в тях се деформират и оставят "призрачни образи". Същият проблем имаше и при старите CRT-монитори, като именно предпазването от него бе причината за създаването на движещите се скрийнсейвъри.

Първоначално проблемът бе съобщен от Алекс Доуби, журналист в Android Central. Дийтър Бон от The Verge, както и редица други, потвърдиха, че забелязват подобен дефект.

Към дисплея на Pixel 2 XL вече има и други оплаквания - неточно възпроизвеждане на цветовете, ниска наситеност и синкав отенък при промяна на зрителния ъгъл.