Японският производител в областта на електрониката Sony даде заявка, че ще представи PlayStation от ново измерение.

Петата версия на конзолата не остави впечатление, че ще се отличава много от усъвършенстваната PlayStation 4. Тя обаче ще има много по-бърз процесор, подобрена графична карта и съвместимост с игрите от PS4.

Все още не e определена дата за представяне на новия модел, но няма да е тази година, пише Fortune. Цената на технологията също е неизвестна.

От Sony са концентрирали усилията си върху подобряването на звука на новата версия. Тя ще бъде с 3D аудио технология, за да позволи на играчите да чуват стъпки зад гърба и си без допълнителни външни устройства.

Скоростта на новия PS ще е доста по-висока, тъй като системата използва твърд диск, а не традиционен, както в предходните версии на конзолата. Благодарение на него различните нива ще зареждат за доста по-кратко време.

Въпреки че предстои Sony да обяви още функции на PS5, както и успеха на предишните модели на конзолата, тя се появява в доста конкурентен момент за геймърите. Други участници на пазара готвят сериозни премени в начина на взаимодействие на потребителите с игрите.

Stadia, която Google представи пред март, е услуга за стрийминг игри. Тя ще позволи на абонатите си да играят игри от най-висок клас с максимална резолюция на почти всеки екран, телевизор, лаптоп, телефон или таблет. И това ще става без нуждата от последен модел процесор, графична карта или конзола.

Microsoft също проучва възможностите за въвеждане на такъв модел на пазара.

Въпреки това от Sony играят насигурно. Компанията вече има своя стрийминг услуга. Но дори потребителите да започнат да предпочитат този метод за игри, според специалисти прехвърлянето им ще отнеме време.