iPhone 8 ще бъде най-важният модел за Apple в последните години. Телефонът ще предложи голяма промяна в дизайна и най-високата цена в историята. Месеци преди официалното му представяне проблемите пред гиганта от Купертино растат лавинообразно и в централата цари паника, пише Forbes.

Преди дни източник, запознат със ситуацията, разкри, че Apple все още има проблеми с безжичното зареждане на смартфона. Най-вероятно става въпрос за софтуера, тъй като според Джон Грубер функцията няма да бъде активна при представянето на устройството, а ще бъде включена по-късно чрез софтуерно обновление. Подобна бе ситуацията и с Portrait mode, представен в iPhone 7.

Но това е само началото, пише Forbes. Тема на коментари в последните седмици е и сензорът за пръстови отпечатъци. Първоначалната идея на Apple бе той да бъде вграден под дисплея. Компанията обаче може и да не се справи навреме. Останалите варианти бяха Touch ID да бъде на гърба, но феновете на компанията отхвърлиха този непривлекателен вариант. Третият е той да бъде вграден в бутона за включване и изключване - ход, който Sony направи преди години. От досегашната информация се вижда, че Apple отдавна е предвидила такава възможност, като при новия iPhone бутонът ще бъде доста по-дълъг, отколкото в предходните модели.

Сред другите проблеми, с които Apple трябва да се справи, е недостигът на OLED дисплеи и новите предни камери с 3D сензори, които ще могат да отключват телефона чрез разпознаване на лицето на собственика.

При предните камери проблемът отново е в софтуера, твърди Грубер.

И докато с Portrait Mode Apple си позволи да забави функцията, липсата на две от основните нововъведения в новия модел, чиято цена ще бъде около 1 000 долара, би се оказал доста неприятен за компанията.