Всички модели iPhone, които Apple ще представи през следващата година, ще бъдат снабдени с технологията FaceID, твърди анализаторът Мин Чи Ко от KGI Securities, който има дълга история с компанията.

Тази година два от моделите - iPhone 8 и iPhone 8 Plus, се отключват по традиционната вече технология с отключване с пръстов отпечатък. И въпреки първоначалните колебания на анализаторите дали през следващата година Apple няма да се върне към нея, като я вгради под дисплея, изглежда, че тазгодишните модели са последните.

Ходът ще позволи на Apple да промени най-накрая дизайна на моделите си и да представи телефони с изключително тънки рамки по подобие на iPhone X.

Според Мин Чи Ко FaceID - или отключването на екрана и плащането чрез сканирането на лицето на притежателя, ще е една от основните функции, които ще движи продажбите на модела.

Apple е първата компания, която успя да вгради технологията и да я направи достатъчно сигурна. Samsung също представиха подобна, но от тестовете стана ясно, че е твърде лесно да бъде заблудена чрез снимка.

Очаква се iPad Pro също да получат FaceID.