Чудили ли сте се къде Apple запазва всичките ви резервни iCloud копия? Снимки, видео, файлове и друга информация на милиони потребители - това е изключително много място, което компанията трябва да отдели и управлява. Сега вече знаем къде е това - iCloud всъщност живее на сървърите на Google Cloud, пише The Next Web.

В последния документ на Apple, описващ сигурността, се потвърждава информацията. Преди компанията от Купертино е ползвала услугите на Amazon и Microsoft Azure, но по-късно се е отказала от Microsoft и е избрала Google.

Фактът, че Apple ползва услугите на друг доставчик не трябва да ни изненадва - със сигурност компанията си пести много пари и нерви. А и е избрала двата най-добри доставчика. AWS спечели на Amazon 5,1 милиарда долара през последното тримесечие на 2017 година, а Google отчете над един милиард приходи за същия период.

Любопитното е, че Google все още са по-малък играч в този бизнес от Microsoft, но Apple е избрала да се довери на тях. Apple припомня, че данните са криптирани и се пазят без връзка, която да идентифицира техният собственик - т.е. вас. Така че нито Google, нито Amazon имат достъп до нея.