Собственик на Tesla Model 3 от кибуца Мефалсим в Израел е оцелял след атаката на Хамас, като заслугата за това е най-вече на...неговия електромобил, съобщи местното издание Walla, цитирано от световните сайтове за автомобили.

Минути след като групировката нахлува в селищата, разположени близо до ивицата Газа, жител на кибуца Мефалсим е извикан да се присъедини към местния отряд за спешни случаи. Той се качва в своята Tesla и тръгва към сборния пункт, но по пътя е атакуван от терористите, придвижващи се с пикап.

Снимка 390803

Източник: Tesla

Нападателите започват да стрелят с автомати "Калашников" и с картечница, като раняват шофьора на електромобила в ръката и главата.

Tesla Model 3 завладя и Европа

Tesla Model 3 завладя и Европа

Електромобилът изпревари конкурентите Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series и Audi A4

Те очевидно не са наясно, че срещу тях се движи електромобил и се целят в предната част на колата, надявайки се да уцелят двигател, както и в задната, където смятат, че се намира резервоарът за гориво.

Шофьорът усеща, че е сериозно ранен и поема към болницата в Беер Шева. Неговата Tesla Model 3 Performance AWD е със спукани гуми и въпреки това и чрез автопилот успява да "избяга" от терористите, като на моменти развива над 150 км/ч. Преследващият пикап не успява да настигне колата и се отказва.

В крайна сметка електромобилът достига до болницата, където неговият собственик е опериран по спешност и животът му е извън опасност. Автомобирът е надупчен с над 100 куршума.

Оказва се, че Tesla Model 3 не само спасява живота на мъжа, но и помага на съпругата му да разбере къде се намира раненият чрез съобщение в приложението на колата, което е активирано, когато тя стигна до болницата.

По-хубава реклама на кола от тази, здраве му кажи, биха казали някои. Вероятно Илон Мъск би платил много пари за подобен разказ, биха казали дуги. Работата е там, че в случая няма нужда от това.

Новата война в Израел вече унищожи индустрия за над $8 милиарда

Новата война в Израел вече унищожи индустрия за над $8 милиарда

Ескалацията в Близкия Изток ще отекне и на бензиноколонките по света