Изстрелванията на SpaceX, превозващи товари на NASA като че ли станаха рутина. Последният товар на борда на мисията на компанията на Илън Мъск обаче е всичко друго, но не и рутина.

Изстреляната вчера ракетата Falcon 9 на SpaceX носи на борда си много товари, сред които 3D биологичен принтер и известното цветно желе на компанията Nickelodeon.

Това е 18-а мисия на SpaceX, която прави доставки на NASA за снабдяването на орбиталната лаборатория.

Ракетата носи десетки научни експерименти към космическата лаборатория. 3D принтерът ще тества възможността да се изработят органи като капилярни структури, които са трудни за създаване на Земята заради гравитацията. Друг експеримент ще сравни дали има разлика в мъхове, които растат в Космоса с такива, които растат на Земята. Това ще даде отговор дали мъхове могат да се използват на Луната и на Марс за създаването на кислород и дали стават за храна.

Мисията също така транспортира материали, за да изпробва границите на силиконовия диоксид по поръчка на Goodyear Tire & Rubber Co.

Желето на Nickelodeon пък се пренася, за да може компанията да покаже на децата как веществото се държи в микрогравитация.