На всички ни се е случвало да объркаме абоната, на когото пишем или пък да съжалим за написаното. Тези моменти на обърквания и опити как да поправите станалото са вече минало, пише Fortune.

Опция в най-новата версия на Messenger, за която първо стана ясно в магазина за приложения на Apple, ще позволява да премахвате изпратено съобщение в чата в рамките на 10 минути. Това предимство се очаква скоро да бъде активирано.

"Премахнете съобщението, което вече сте изпратили. Ако объркате човека или изпратите грешна информация, ще имате 10 минути, за да изтриете написаното, след като вече е пуснато в онлайн чата", гласи официалното уведомление в секцията "Очаквайте скоро".

Снимка 388256

Facebook работи върху тази функция от април, когато стана ясно, че Марк Зукърбърг използва първоначалния вариант на иновацията. Нуждата да се изтриват съобщения стана належаща през 2014 година, когато информацията от съобщенията на Sony Corp бе хакната, а тя съдържаше доста въпроси от вътрешната комуникация на компанията.

Тогава социалната мрежа създаде опция, която позволява на изпълнителните директори да изтриват част от съобщенията си след известен период от време.

Пази нова функционалност на приложението идва 2 години след като от компанията на Зукърбърг тестваха метод за изцяло криптиране на съдържанието в Messenger. Така кореспонденцията може да се види само на едно устройство и то единствено от човека, с когото си пишете.