Нова инвестиция в размер на 110 милиона лева обявиха от стъкларския завод "Рубин" в Плевен. Проектът, с който се предвижда и разкриването на 150 нови работни места, е за изграждане на нова 300-тонна ванна пещ.

Инвестицията беше обявена по време на работната среща в Плевен между министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, заместник-министъра Веселина Минчева и ръководството на предприятието, съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

Снимка 640112

Източник: Министерство на иновациите и растежа

По време на срещата беше представено изпълнението до момента на двата инвестиционни проекта, получили сертификат за инвеститор клас "А" по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), по коийто вече са разкрити 550 работни места.

Ръководството на завода представи и проекта за новата инвестиция, за който също е подадено искане от инвеститора за сертифициране по ЗНИ.

"Глас контрибюшън" инвестира над 100 милиона лева в стъкларския завод "Рубин" в Плевен

Над 100 милиона лева инвестиция в стъкларския завод "Рубин" в Плевен

Ще бъдат разкрити и 150 нови работни места

Общата стойност на инвестициите на дружеството след изпълнение на новия проект ще достигнат около 250 милиона лева.

В проекта за изграждане на ванната пещ са предвидени редица иновации при управлението, което ще се извършва с реални данни от смарт контрол център, намаляване на вредните емисии, коментират от ръководството на завода в Плевен.

От компанията инвестират и в развитие на бъдещи кадри със създаване на академия за обучение към предприятието.

Още през февруари тази година компанията "Глас контрибюшън", която стои зад стъкларския завод "Рубин" в Плевен, обяви пред местните медии, че ще инвестира над 100 милиона лева в предприятието.

Проектът за изграждането на 300-тонна пещ е изпълнен от германските компании Nikolaus Sorg GmbH&Co.KGc, Sorg Feuerungsbau und Service GmbH и Excelsius Global Services GmbH.

Стъкларският завод "Рубин" в Плевен има над 50 годишен опит в производството на стъклен амбалаж като бутилки и буркани преназначени за бутилиране на вино, бира, високо алкохолни напитки, сокове, безалкохолни напитки, минерална вода, зехтин, хранителни сокове и други.

"Малтери Суфле България" инвестира 56 млн. евро в нов завод за малц в Плевен

Водещ производител на малц инвестира 56 млн. евро в нов завод в Плевен

Строителството започва днес