В Плевен ще бъде отвори завод за противоалергични тъкани, който ще бъде най-големият такъв производствен център за германската компания Allegro Healthcare.

В края на миналата седмица главният изпълнителен директор на дружеството Даниел Шьонфелдер е бил на посещение в града, а официално работата в завода трябва да започне през есента на тази година.

У нас вече оперира дъщерното дружество на Allegro Healthcare - "Алегро Текс медицинише текстилен", което е в процес по набиране на работници за базата. Общата инвестиция в нея ще бъде в диапазона между 2 и 4 милиона евро, съобщава "Капитал".

По информация на БНР във фабриката ще бъдат наети служители за различни дейности - ръководители на производство, през шивачи, техници, специалисти в областта на логистиката и други.

Заводът на немската компания ще бъде разположен на площ от 6000 квадратни метра на мястото на бившия завод за кабели "Електрокабел".

Дружеството е семейна компания, основана преди около 30 години. То е специализирано в производството на чаршафи за хора с алергии към прахови аркади, с невродермит и астма. Към момента то има 100 служители в Германия, а в България дейността на компанията ще започне с екип от 30 души.