AstraZeneca инвестира 360 милиона щатски долара в нов завод в Ирландия, предават европейските медии. Очаква се компанията да работи по разработването и пускането на пазара на нови лекарства. В изявление от фармацевтичната група заявиха, че производственото съоръжение е от следващо поколение и ще бъде разположено в Дъблин.

От ирландската столица ще бъде поддържана глобалната мрежа за доставки. Веднага се появиха спекулации, че в производствения център ще се създават подобрена ваксина срещу Covid-19, както и лекарства срещу коронавирус, но официално потвърждение на това към момента няма.

AstraZeneca е продала ваксини срещу COVID-19 за $1,2 милиарда

AstraZeneca е продала ваксини срещу COVID-19 за $1,2 милиарда

Британско-шведската компания е увеличи приходите си с 23%, до $15,5 милиарда

Очаква се новият завод да създаде около 100 висококвалифицирани директни работни места, включително на учени и инженери. Използвайки най-съвременните технологии, новият завод ще позволи ранни търговски доставки.

"Нашето ново производство ще има възможността да създава широка гама от лекарства, включително нови и много иновативни, някои от тях свързани с развитието на антитела срещу вируси", заяви изпълнителният вицепрезидент на компанията - Пам Ченг.

Бъдещото производство на AstraZeneca включва създаването на фармацефтични продукти с много сложен синтез, изискващи технологии от най-ново поколение и които ще могат да реагират бързо променящите се клинични и търговски нужди. Тази значителна инвестиция ще гарантира, че мрежата за доставка на компанията е годна за бъдещето, подчертават от AstraZeneca.

ЕК позволи на AstraZeneca да придобие Alexion за $39 милиарда

ЕК позволи на AstraZeneca да придобие Alexion за $39 милиарда

Британско-шведската компания иска да стане световен лидер в имунологията