Bългарската Dronamics предлага на членовете на SeedBlink ексклузивна възможност да инвестират в компанията, след като бяха постигнати важни milestones. Tова дава възможност на голям набор от хора така да станат акционери в компанията, преди серия А. Кампанията е due to popular demand, и следва успеха на предишната успешна кампания със SeedBlink през декември 2021. Това заявиха от компанията пред Money.bg. 

Контекст: Dronamics разработват големи дронове с голям обсег, които са създадени специално за пренасяне на товари. Флагманският модел Black Swan, който направи първия си полет през май, може да пренесе 350 кг карго на 2500 км с 80% по-бързо, 50% по-евтино и с 60% по-ниски емисии в сравнение с алтернативните видове транспорт.

Той е част от интегрирана система, която включва дрон летища и напълно дистанционна обработка на товарите.

Признаха Dronamics за авиокомпания: Как ще наричат българските дронове в небесата?

Признаха Dronamics за авиокомпания: Как ще наричат българските дронове в небесата?

Компанията получи обозначителни кодове от IATA и ICAO

Плановете са за старт на търговските операции до края на годината.

Dronamics е стратегически партньор на IATA за дронове в световен мащаб. Компанията е събрала общо 40 млн. pre-Series A финансиране от фондове на ранен етап и ангели инвеститори от 12 държави и е съфинансирана от Европейския съюз.

Българските дронове над небето на Европа:  Dronamics и Quickstep подписаха договор за производство

Българските дронове над небето на Европа: Dronamics подписа договор за производство с австралийска компания

Търговските полети на компанията са планирани за тази година

Детайли: Това е втора кампания на Dronamics в SeedBlink. През декември 2021 г. компанията набра 900 000 евро от 217 инвеститори за по-малко от седмица при таван на оценка от 125 млн. евро. Новата кампания идва в отговор на желанието на широк кръг от хора да станат акционери в Dronamics и следва успеха на предходния ѝ рунд, подчертават от компанията.

Минималната инвестиция за редовите инвеститори е в размер на 2500 евро. Рундът ще приключи на 31 юли 2023 г.