Френският гигант BIC планира да инвестира 2,6 милиона евро до края на 2020 година в първия си център са споделени услуги, който се намира в София. Досега вложенията в офиса в България възлизат на 1,5 милиона евро. 

За производителят на химикалки, запалки и самобръсначки у нас работят вече е над 130 души, като до 2021 година очаква екипът ѝ да достигне 230 души. Това стана ясно по време на официалното откриване на BIC Services Sofia.

Първоначално екипът в София ще се занимава с aдминиcтpaтивни и финaнcoви дeйнocти зa пaзapитe в Eвpoпa, ĸaтo в бъдeщe ce oчaĸвa дa ce пoĸpивaт пoдoбни ycлyги и зa cтpaнитe в Близĸия Изтoĸ и Aфpиĸa, ĸъдeтo мeждyнapoднaтa гpyпa oпepиpa.

"Нашият център ще консолидира административните задачи и дейности на компанията в сферата на финансите, счетоводство и отчет, транзакции и снабдяване, обслужване на клиенти и други корпоративни услуги в Европа", това коментира по време на официалното откриване на BiC Services Sofia Георги Менев.

Гeopги Mенeв c пocлaниĸa нa Фpaнция Флopaнc Poбин и пpeдceдaтeля нa Фpeнcĸo-бългapcĸaтa тъpгoвcĸa Kaмapa Cтeфaн Дaлaйe

Източник: BIC Services Sofia

Гeopги Mенeв c пocлaниĸa нa Фpaнция Флopaнc Poбин и пpeдceдaтeля нa Фpeнcĸo-бългapcĸaтa тъpгoвcĸa Kaмapa Cтeфaн Дaлaйe

"До края на годината инвестициите на BIC ще стигнат общо 2,6 милиона евро, като допълнителните вложения ще бъдат използвани за разширяване на екипа ни. А планираните ни годишни разходи възлизат на 9 милиона евро", добави още той.

"Фокусираме се върху инвестиции, които ще ни помогнат да достигнем дългосрочен устойчив растеж. Избрахме София заради икономическата стабилност тук и възможността да намерим висококвалифицирани специалисти. Изграждането на офиса ни и наемането на хора се случи срок дори и в сложната ситуация с корона вируса", посочи от своя страна главният изпълнителен директор за цялата група BIC Гонзалв Бик.

По думите на главния административен директор на групата Чарлс Морган първият офис за споделени услуги ще бъде фактор за развитието на бъдещия операционен капацитет на международния производител.

От ръководството на международната компания се спират на идеята за създаването на такъв център за споделени услуги преди 2 години. Тогава те търсят локация за офиса си, която да има директна и лесна връзка с централата, намираща се във Франция, както достатъчно специалисти и свободни офис пространства. Сред обсъжданите възможности, преди София да бъде избрана, са държави от Централна, Източна и Югоизточна Европа.

BIC е основана преди 75 години. Към днешна дата тя е най-големият производител на химикалки в света. Сред другите ѝ продукти са самобръсначки и запалки. Марката е позната в 160 държави, а по 31 милиона продукта под нейния бранд се продават всеки ден.