131-вият магазин на BILLA в България е по-различен - това ще е първият обект на веригата, който е оборудван с каси за самообслужване. Магазинът се намира в търговския център "Марково тепе" в Пловдив и е осмият в града, посочват от компанията.

Обектът е с търговска площ от над 1 000 кв. м, създава 40 нови работни места, а инвестицията в него е над 2,3 млн. лв. Така компанията вече дава работа на 4 900 души в България.

В новия магазин клиентите ще имат възможност да маркират и плащат сами покупките си на 4 каси. "Иновативните съоръжения са особено полезни в настоящата епидемиологична обстановка, тъй като ще ограничат до минимум прекия контакт между служителите и пазаруващите", посочват от компанията.

Снимка 480378

Източник: BILLA

"Вярваме, че въвеждането на каси за самообслужване ще превърне пазаруването в още по-приятно изживяване и ще улесни много клиенти. Убедени сме, че тази иновация ще се оцени от клиентите ни и затова обещаваме, че веригата ни ще продължи да се развива, за да можем да отговорим дори на най-високите очаквания.", коментира Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.

Т МАРКЕТ пусна каси на самообслужване

Търговска верига у нас пусна каси на самообслужване

Те се намират в обекта на компанията в ж.к. "Мусагеница"

BILLA е част от REWE Group, сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа. Общият размер на външните й приходи за 2018 г. е 61 милиарда евро. Основаната през 1927 г. REWE Group осигурява работа на над 360 000 души и управлява 15 700 магазина в 22 европейски страни. Портфолиото й включва супермаркети и магазини за търговия на дребно на марките REWE, REWE CENTER, REWE CITY, BILLA и MERKUR, дискаунтъра PENNY, както и магазините за строителни материали toom.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София.

Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market?

Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market?

Четирите вериги държат около 30% от търговията с бързооборотни стоки у нас