Веригата за търговия с бързооборотни стоки Т МАРКЕТ пусна първите каси на самообслужване в свой магазин. Те се намират в обекта на компанията в ж.к. "Мусагеница" в София.

Засега те са общо четири, като клиентите могат сами да маркират стоките, както и да претеглят плодове, зеленчуци и други насипни стоки. Плащанията ще стават, както в брой, така и с банкова карта.

"Освен това клиентите имат възможност и да върнат продукт, в случай че размислят", обясняват от веригата.

"А за да бъде работата с касите на самообслужване максимално лесна, от компанията са подготвили видеа, които показват на мониторите пред клиента нагледно всяка команда, която следва да бъде изпълнена", допълват от компанията.

"В последните две години начинът, по който клиентите пазаруват, се променя. Затова и ние активно се стараем да работим и в посока подобряване на клиентското преживяване. Проектът за каси на самообслужване е само един от примерите за това", коментира изпълнителният директор на "Максима България" Едвинас Волкас.

"За никого не е тайна, че в пикови часове на касите в супермаркетите се струпват повече хора. За да оптимизираме времето, в което клиентите се налага да чакат, за да платят своите продукти, взехме решение да инсталираме каси на самообслужване ", обяснява той.

Веригата Т МАРКЕТ е ръководена от литовската MAXIMA GRUPE, която развива дейност на пазарите в Балтийските държави, в България и в Полша. У нас тя има присъствие от 2003 година.

Магазините на компанията на българския пазар са 72, като тя има обекти в 36 града. Служителите в България са повече от 1500.