Акциите на GameStop се изстреляха рязко през последния час на търговия в сряда и продължиха растежа си в извънработното време, като приключиха сесията с покачване от 104%. Заради тази висока волатилност, търговията с ценните книжа на компанията беше спряна два пъти през последния час на търговия.

Акциите на GameStop бяха в центъра на масивен къс натиск през януари, подхранван от участниците в събредита WallStreetBets, които повишиха цената им до 483 долара. В сряда в събредита се обсъждаше предстоящото напускане на финансовия директор на GameStop Джим Бел, който ще се оттегли през март.

Освен това GameStop наскоро беше извикана на изслушване в Конгреса точно заради изстрелването на акциите си което изправи членовете на WallStreetBets срещу хедж фондовете. В изслушването участва и изпълнителният директор на RobinHood Влад Тенев.

В показанията си пред Конгреса той отрече да има споразумение с хедж фондовете за забрана на закупуването на акции на GameStop, за да намали цената им. Брокерската компания ограничи търговията с акции на 28 януари. В този ден акциите започнаха спирала надолу, а спадът продължи, въпреки ограниченията бяха облекчени в следващите дни.

Главният изпълнителен директор на Citadel Кенет С. Грифин също взе участие в изслушването, заедно с основателя и главния инвестиционен мениджър на Melvin Capital Габриел Плоткин и Кийт Гил, както и YouTube влогърът, известен като "Roaring Kitty", който е бик в GameStop от повече от година.

Други наскоро акции, играни късо, които днес отбелязаха двуцифрени растеж, включват Koss Corporation, Express и AMC Entertainment.