Летище София сключи договор за строителство на 3 временни и 1 постоянен открити паркинги с "Главболгарстрой", съобщиха от Летището. Стойността на поръчката е малко над 5 млн. лв. Компанията изпълнител е избрана в конкурентна тръжна процедура с международно участие.

Избраният изпълнител има солиден строителен опит, като се очаква да завърши паркингите за не повече от 247 дни след началото на строителството.

Откритите паркинги ще са с капацитет от 100 до 500 места и част от тях ще изпълнят потребностите на пътниците, докато тече ремонт на покрития паркинг на Терминал 2, който е в лошо състояние от години. Паркингите трябва да отговарят на всички съвременни изисквания и да бъдат достъпни за хора с ограничена подвижност.

"Договорът за открития паркинг е стъпка към подобряването на инфраструктурата на летището, която всички очакват. Временните паркинги ще ни позволят да запазим удобството на пътниците, докато ремонтираме покрития паркинг, който е в лошо състояние от години", коментира изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро по повод договора за строителство с "Главоболгарстрой".

15 строителни фирми се състезават за ремонта на паркинга на Летище София

15 строителни фирми се състезават за ремонта на паркинга на Летище София

Осигурено е необходимото финансиране, каза директорът на летището