15 строителни фирми са изразили интерес към извършване на основния ремонт на паркинга на Терминал 2 на Летище София до изтичането на крайния срок за участие в тръжната процедура, съобщиха от аеропорта.

На фирмите ще бъде предоставена подробна техническа информация, въз основа на която да подготвят технически и финансови оферти в идните седмици.

На 12 май "СОФ Кънект" обяви, че търси изпълнители, които да ремонтират съществуващия паркинг на Терминал 2 и да проектират четири открити паркинга - един постоянен и три временни.

"Готови сме да започнем посочения ремонт веднага, осигурили сме необходимото финансиране. Състоянието на паркинга е далеч от представата ни за комфортно преживяване, пътниците заслужават много повече", коментира изпълнителният директор на Летище София Хесус Кабайеро.

Той допълва, че "в последните месеци Летището се занимава с административните процедури, свързани със строителството, които отнемат значително време. Независимо от това съм сигурен, че строителството ще започне скоро и пътниците ще имат удобен и съвременен паркинг", отбелязва Хесус Кабайеро.

Летище София избра оператор на безмитните си магазини

Летище София избра оператор на безмитните си магазини

"Дюфри" ще създаде два нови търговски обекта