JPMorgan стана поредната институция, която се опитва да яхне настроенията в САЩ, като обеща да инвестира 30 млрд. долара в рамките на следващите пет години, с които да "подпомогне расовото равенство" и да "се бори срещу расовото подоходно неравенство", предаде Zero Hedge. Тази сума ще бъде вложена в рамките на следващите пет години.

От тази сума 8 млрд. долара ще са "увеличаване на достъпните имоти и увеличаване на собствеността в недоинвестираните общности", 4 млрд. долара ще са за рефинансиране на ипотеки, 2 млрд. ще са за кредитиране на малкия бизнес, а други 2 млрд. долара ще бъдат филантропски осигурени като капитал.

Заради манипулиране на пазара: JPMorgan плаща глоба от почти $1 милиард

Заради манипулиране на пазара: JPMorgan плаща глоба от почти $1 милиард

Това е рекордна санкция за подобни измами

Освен това от банката обещават да назначават и обучават персонала си по начин, който ще им позволи да изградят "по-равна и представителна работна сила и да държат мениджърите си отговорни".

"Ако дори част от членовете на Business Roundtable последват нашите усилия, вече ще говорим за много по-конкретни усилия от всички, които сме виждали до момента", коментира главният изпълнителен директор на банката Джейми Даймън.

По думите му "системният расизъм" е трагична част от историята на САЩ и в действителността не се прави достатъчно за елиминирането на структурите, които го позволяват. Но зад тези добре звучащи обещания може да се крие нещо съвсем различно.

"Докладът за дарението на банката идва само две седмици след като тя се съгласи да плати глоба от 1 млрд. долара, която може би те се опитват да покажат пред публиката като алтруизъм", коментират от Zero Hedge. "Ако научихме нещо през последните три години, то е, че изкуственото демонстриране на добродетели се разглежда от компаниите като умна бизнес тактика."

JPMorgan мести активи за €200 млрд. от Великобритания във Франкфурт

JPMorgan мести активи за €200 млрд. от Великобритания във Франкфурт

Заради Brexit ще трябва да се преместят и около 200 служители на банката